Att välja rätt MC jacka inför årets säsong

Nu när det snart är dags att damma av motorcykeln och förbereda sig inför sommarens alla turer har jag bestämt mig för att införskaffa en ny MC jacka. Jag har haft min sommarjacka så länge nu och jag har tänkt köpa en ny länge nu. Jag har sedan innan även en mer vattentålig och varmare jacka som jag brukar använda när jag kör under de lite mer kyliga dagarna under vår och höst, men på sommaren är den alldeles för varm att bära.

Rekommenderar inte att välja de billigaste MC kläderna

Jag har spanat in alla MC jackor online eftersom jag ungefär vet vad jag är ute efter. Men herregud vilket utbud det finns, till och med jag som är rutinerad och erfaren får nästan svårt att välja. Men är det något jag verkligen kan rekommendera när det kommer till att köpa MC kläder är att inte välja de billigaste. Troligen har tillverkaren sparat in på en viktig punkt i tillverkandet och är det någon gång man skall lägga lite extra pengar på någonting så är det i sådana här fall. MC ställ och hjälm är ju trots allt det som förhoppningsvis räddar ditt liv om olyckan skulle vara framme.

Väljer man en bra MC jacka kommer den att hålla i flera år

Med andra ord skall man inte gå på att köpa det billigaste, utan se istället till att jackan du väljer har de funktioner och egenskaper just du är ute efter. Samt att den skall vara tillverkad i ett bra material såklart. Väljer man en bra jacka så kommer den att hålla i många år framöver. Med detta sagt ser jag mycket fram emot alla soliga dagar längs kustvägarna i sommar. Att få åka iväg, ibland utan destination, bara för att upptäcka nya vackra platser är något jag verkligen längtar efter. Vi ses där ute på vägarna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: 0vc