Träningskläder & sportkläder

Det är inte helt lätt att veta vilka trender som kommer under ett år och vad man som inköpare ska satsa på när det gäller träningskläder & sportkläder. Jag har arbetat som inköpare i den här branschen i närmare 20 år och aldrig sett något liknande som när den här förbannade pandemin bröt ut i hela världen år 2020. Det kommer att bli ”året då hela världen förändrades”. Det var väldigt mycket som hände då, under sjukt kort tid från det att pandemin bröt ut i Kina till att hela världen var smittat av covid19. Det finns bevis på att covid fanns i världen även under 2019 och kanske ännu tidigare. Vi kommer nog aldrig riktigt att få reda på vad som hände.

Sportkläder innan covid

Innan covid sålde vi sportkläder och träningskläder ungefär som vanligt, lite mer under tidig vår och höst, typiska toppar när ”alla” ska börja träna bort semester fettet eller det mörka tråkiga ”vinter-fettet” som samlat sig när folk bara suttit och häckat framför tv´n när det varit mörkt, blött och kallt ute. Plötsligt ska alla infria sina nyårslöften vilket för de flesta brukar innebära att ”skaffa sig en ny kropp”. Lite hysteriskt brukar det bli.

Träningskläder vs friluftskläder

Covid gjorde sig mest kännbart i Sverige runt februari/mars 2020 då många började insjukna. Då visste vi inte riktigt hur länge det skulle hålla i sig och många trodde att det räckte med en isolering under några veckor för att få hejd på viruset. Detta var som ni vet helt fel! Till sommaren kom folk på att dom inte skulle kunna resa utomlands och dom kunde inte fortsätta att träna på gym då de flesta gym låg öde. Då växlade svenska folket över från att köpa sportkläder till att inhandla friluftskläder för över en natt blev svenskarna upptäckresande vandrare för hela slanten. I den sektorn blev det istället en brist på kläder. Spännande utveckling!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: 698