Årets egentillverkade och smarta julklapp

Jag har alltid älskat att tillverka mina egna julklappar och i år är inget undantag. Hittills har jag gjort alltifrån egna nyckelringar till smycken och tavlor, men jag måste nog säga att årets julklapp är så kallade överlevnadsarmband. Dessa armband är så himla smarta och jag tycker att alla borde ha ett sånt i sitt hem för att ta med sig när man är ute i naturen. Det är ju en perfekt present om inte annat till friluftslivsälskaren.

Paracord – grunden till att tillverka ett överlevnadsarmband

På nätet finns ett brett utbud av paracord att hitta, vilket ju är grunden till ett överlevnadsarmband. Det är så himla roligt för dessa paracord linor finns i alla möjliga olika färger. Man måste även tänka på att köpa ett smart spänne till armbandet men även detta finns det mycket att välja mellan online. Är man osäker på hur man skall göra ett sådant typ av armband så kan jag rekommendera att leta runt på nätet efter riktigt smarta tips och bra guider som är lätta att följa.

Armband med glow in the dark -egenskap

Till mina överlevnadsarmband har jag i år valt att nästan bara använda mig av paracord som lyser i mörkret, alltså som har så kallat ”glow in the dark” egenskaper. Detta sätter liksom den lilla extra touchen av finess och funktion. Inte bara det att armbandet i sig är väldigt funktionellt och smart – det lyser ju även i mörkret med! Jag är övertygad om att mina nära och kära kommer att uppskatta årets klappar under granen. De brukar bli extra glada bara av att man lagt ner omtanke och tid på att tillverka någonting själv, men i år tycker jag att det är en extra bra klapp med smart finess och utseende som jag har fått till. Nu längtar jag verkligen till självaste julafton och få se allas reaktioner.