Klädgrossist

Är klädgrossist ett yrke på utdöende? Jag minns när jag var liten, att mina föräldrar brukade åka på marknader och sälja kläder och strumpor ganska ofta. Ibland var det varje helg som dom åkte iväg och jag fick stanna hemma med mormor eller farmor. När jag blev äldre så fick jag istället följa med på alla marknader vilket var sådär kul när jag hellre ville vara hemma och leka med kompisar. Jag var dessutom tvungen att hjälpa till från det att jag var cirka 9 år gammal. Det var mycket släpande fram och tillbaka mellan bilen och marknadsståndet och jag tröttnade väldigt fort på att åka med och hjälpa till.

Klädgrossist – ett släktdrag

Det var inte bara mina föräldrar som handlade med kläder utan även min farfar och hans pappa i sin tur. Så att vara klädgrossist ligger i släkten. På den tiden åkte dom runt i halva Sverige för att handla upp eller sälja kläder. Det var mer en livsstil än ett arbete för min pappa. Mamma fick vara hemma och ta hand om vardagen medan pappa kuskade runt. Det måste ha varit ett konstigt liv för mina föräldrar, pappa verkade älska att köra runt på kundbesök men mamma fick aldrig vara för sig själv med oss ungar runt sig hela dagarna.

Sista klädgrossisten i familjen

Nu är mina föräldrar så pass till åren att dom bara åker runt på marknader för att dom tycker att det är kul. Helt otroligt att dom fortfarande tycker att det är värt att åka runt på alla dessa marknader efter så många år. Min pappa är väldigt besviken på oss syskon att ingen av oss vill ta över rollen som klädgrossist efter honom. Jag tror inte att mina föräldrar förstår att yrket att vara klädgrossist snart är utdött. Det är bara dom stora klädkedjorna som kommer att överleva. Så kanske skulle jag ta och följa med på de sista marknaderna som mina föräldrar kommer att åka på, för sedan är den epoken till ända.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: wo9