Stödstrumpor is da shit!

Många tycker nog att det låter urmossigt med stödstrumpor. Det är ju sånt mormor har på sig. Jag är ju ganska ung fortfarande, men jag har insett att stödstrumpor eller kompressionsstrumpor är nåt av det bästa som hänt mänskligheten.

Och då tänker jag inte på mormors tjocka beiga nylonstrumpeaktiga stödstrumpor. De som är knälånga och som hon envisas med att ha till klänning eller kjol på sommaren.

Idag finns det kompressions- och stödstrumpor i alla färger och mönster man kan tänka sig. Jag har många par i diverse färger. Vissa har bara lätt stöd och vissa har ordentlig kompression.

Tränar i stödstrumpor

När jag tränar har jag oftast stödstrumpor på mig. Eller just dessa kanske vi kan kalla kompressionsstrumpor. När jag springer håller de uppe blodcirkulationen i benen och jag blir inte lika stum. När det är riktigt varmt ute hindrar dom också att fötterna svullnar.

Vardagsliv i stödstrumpor

På sommaren går jag givetvis inte omkring med stödstrumporna på. Då skulle jag ju bli som mormor och där är jag inte riktigt ännu.

Men när det börjar bli kallare och man normalt har på sig vanliga sockor så drar jag på mig stödstrumporna. Eftersom jag sitter framför datorn på jobbet hela dagarna är det lätt att fötter och underben svullnar lite fram på eftermiddagen. Men inte med dessa strumpor på. Jag känner mig lättare och piggare i benen och orkar bättre med träning då.

Snyggaste stödstrumporna

De allra snyggaste stödstrumporna jag har haft var starkt rosa med vita blommor på. Jag älskade de strumporna och blev alltid lite gladare när jag bar dom. Tyvärr är de sen länge förpassade till någon soptipp.

Tyvärr har jag flest svarta enfärgade strumpor, men fler och fler i glada färger och mönster har letat sig in i min samling.

Jag upprepar det igen: Stödstrumpor is da shit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: 7h8